راه اندازی باراندازهای گیاهان دارویی در کشور

راه اندازی باراندازهای گیاهان دارویی در کشور

حسین زینلی مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار ایانا اظهار کرد: درصدد هستیم تا بارانداز گیاهان دارویی را در شهرهای مختلف کشور راه‌اندازی کنیم.

وی ادامه داد: برای ایجاد بازارانداز گیاهان دارویی تسهیلات۴ درصدی تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان و تسهیلات ۱۰ درصدی برای مبالغ بالاتر از ۵۰۰ میلیون تومان پرداخت می‌شود و اولویت برای مهندسین کشاورزی در نظر گرفته شده است.

مجری طرح گیاهان دارویی با اشاره به اینکه سه نوع بارانداز در کشور راه‌اندازی خواهد شد، افزود: در بارانداز نوع اول باراندازها محل جمع آوری گیاهان دارویی در نظر گرفته شده است.

وی درباره ویژگی های باراندازهای نوع دوم، گفـت: در بارانداز نوع دوم علاوه بر جمع آوری گیاهان دارویی سورت اولیه مانند بوجاری کردن و جداسازی برگ از گیاهان دارویی انجام می شود.

زینلی گفت: در بارانداز نوع سوم علاوه بر جمع آوری و سورت، بسته بندی به صورت فله نیز انجام می‌شود که برای این منظور از وزارت بهداشت کد بسته بندی دریافت خواهند کرد.

وی با بیان اینکه پس از بسته بندی گیاهان دارویی، این محصولات  برای کارخانجات دمنوش ارسال خواهند شد، گفت: در همه باراندازها نرم افزاری تهیه شده تا جابجایی گیاهان دارویی از مکانی به مکان دیگر رصد خواهد شد که به آن باراندازهای دیجیتال- فیزیکی می گویند.

به گفته مجری طرح گیاهان دارویی تمامی خریداران خارجی باید از این سامانه برای خرید محصولات خود استفاده کنند.

زینلی درباره لزوم ایجاد باراندازهای گیاهان دارویی در کشور،  گفت: دلیل راه اندازی باراندازها دسترسی راحت کشاورزان به مراکز فروش و انعقاد  کشت قراردادی با کشاورزان است.

وی با تاکید بر این که در صادرات نیز باراندازهای گیاهان دارویی دارای اولویت هستند، افزود: برنامه ریزی شده تا پخش نهاده ها در آینده به باراندازها واگذار شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *