پیش بینی ۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای بخش کشاورزی هرمزگان

پیش بینی 3 هزار و 100 میلیارد تومان اعتبار برای بخش کشاورزی هرمزگان

به گزارش خبرنگار اعزامی ایانا به استان هرمزگان، سیدجواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در سفر یک روزه رئیس جمهوری به استان هرمزگان، در نشست با نمایندگان کشاورزان و مسئولان شهرستان رودان، اظهار کرد: حدود هزار میلیارد تومان در سیل اخیر به بخش کشارزی هرمزگان خسارت وارد شد و دولت در لسه روز چهارشنبه برای جبران خسارت های سیل به حوزه کشاورزی اعتبارات خوبی اختصاص داده است.

وی افزود: برای امهال وام کشاورزان، کمک های بلاعوض و اجرای طرح های آبخیزداری اعتبارات لازم پیش بینی شده است

ساداتی نژاد تصریح کرد: در این سفر، ۳۱۰۰ میلیارد تومان برای بخش کشاورزی استان هرمزگان پیش بینی شده که بی نظیر است و نشان دهنده این است که وزارت جهاد کشاورزی این استان را یک استان ویژه برای کشاورزی می داند و ظرفیت های بی نظیری در این منطقه به ویژه در حوزه شیلات وجود دارد.

وی با بیان این که در حوزه شیلات یک ظرفیت و اشتغال فراموش شده داریم، عنوان کرد: بیش از هزار میلیارد تومان برای برق رسانی به سایت های میگوی این استان اختصاص داده ایم و تلاش می کنیم در اعطای تسهیلات کمک بیشتری انجام دهیم.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: در حوزه کشاورزی هم ۱۵۰۰ میلیارد تومان به زیرساخت های کشاورزی، آبیاری نوین، زیرساخت های شهرک های گلخانه ای، آبخیزداری و آبخوان داری اختصاص خواهد یافت و ۲۰۰ میلیارد تومان هم برای نوسازی باغات گرمسیری، بازسازی نخیلات و کمک به تولید میوه های گرمسیری در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: نگاه کلی ما یک نگاه ویژه به حوزه کشاورزی است و استان هرمزگان به خصوص منطقه میناب و رودان بهترین مکان برای گردشگری کشاورزی است، در جلسه جمع بندی مصوبات سفر با رئیس جمهور حتما به این موضوع خواهیم پرداخت تا این منطقه به عنوان قطب گردشگری در نظر گرفته شود.

ساداتی نژاد گفت: به سازمان تعاون روستایی ماموریت دادیم که خرید تضمینی گوجه را در روزهای پیش رو انجام دهد و با توجه به مشکلات صنایع تبدیلی در این استان، از سایت های سیار صنایع تبدیلی که توسط شرکت های دانش بنیان در دانشگاه شریف ایجاد شده استفاده کند که این طرح می تواند در فصول مختلف در کشور به صورت سیار کار کارخانجات صنایع تبدیلی را انجام دهد و کشاورزی را به سمت اقتصادی شدن پیش ببرد.

وی افزود: کشاورزی قراردادی موضوع مهم دیگری است که در منطقه رودان و میناب توسعه خواهیم داد.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به مشکل صادرات فلفل به روسیه عنوان کرد: در روزهای پیش رو خبرهای خوبی در زمینه فلفل دلمه ای خواهیم داشت. اتفاقی که در خصوص فلفل دلمه ای افتاد و هجمه ای که به این موضوع وارد شد بیشتر از خارج از کشور هدایت می شد.

وی تصریح کرد: کشاورزان ایرانی ۱۳۰ میلیون تن محصول کشاورزی در سال تولید می کنند و مردم سال ها است که از این غذا استفاده می کنند و این برخورد در شأن کشاورزان ایرانی نبود؛ کشاورزی تولید ملی است و کشاورز ایرانی کمترین میزان مصرف سم را در دنیا دارد؛ به دلیل بالا بودن قیمت کود، با کم کود دهی مواجه هستیم و این برخورد با کشاورزان صحیح نبود.

ساداتی نژاد با اشاره به این که مشکل روسیه با فلفل ایرانی، استفاده از ۴ آفت کشی بود که در روسیه ثبت نشده نشده بود، عنوان کرد: تمام کشورهای دنیا سازمان حفظ نباتات دارند و برای استفاده از آفت کش ها باید این سازمان آفت کش را بررسی و ثبت یا رجیستر  کرده و پس از آن اجازه استفاده از آن را صادر کند اما این ۴ سم که توسط روسیه ثبت نشده بود، در کشور ما و اتحادیه اروپا ثبت شده و از آفت کش های کم خطر محسوب می شود؛ بنابراین بررسی و ممنوعیت صادرات موقت مسئله عجیب و جدیدی نیست و در تمام دنیا وجود دارد.

وی افزود: برخی اوقات کشتی های حامل ذرت برزیلی هم در بنادر ما پس از بررسی مورد تایید قرار نمی گیرند و قرنطینه ایران اجازه ورود نمی دهد اما دلیل بر معیوب بودن ۹ میلیون تن ذرت وارداتی برزیل به ایران نیست.

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: نگاه به این موضوعات فنی است و سیاسی نیست چراکه بر تولید ملی و اشتغال کشور اثرگذار است. این مباحث بسیار مهم است و تولید ملی کشور را تحت شعاع قرار می دهد.

ساداتی نژاد در پایان عنوان کرد: ۵ میلیون تولیدکننده محصولات کشاورزی در کشور وجود دارند که برای تولید غذا برای مردم و صادرات تلاش می کنند و ما قدردان این کشاورزان هستیم.

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه این سفر از شرکت بهار پردیش تولید و صادر کننده فلفل در رودان و دیوار حفاظتی مسیل پشته معز آباد در این شهرستان بازدید کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *