کود ارگانیک یا کود آلی جز کودهای طبیعی به شمار می آید و از مواد آلی بر پایه کربن تشکیل شده است. این نوع کودها به بهبود خاک، تقویت ریشه ها و برگ ها کمک می کنند. همچنین کیفیت آب و خاک در استفاده کود ارگانیک افزایش می یابد. لذا با استفاده از این ترکیبات طبیعی محصولات سالم تری را تولید خواهید کرد.
آشنایی با کود ارگانیک و کود آلی
کود آلی از بقایای گیاهی، حیوانی، کشاورزی و همچنین باقی مانده زباله های شهری تشکیل می شود. کشاورزی ارگانیک به این معنا نیست که از کود و سم برای تقویت درختان استفاده نشود. بلکه کود و سمی که برای تغذیه گیاهان به کار برده می شود باید علاوه بر اینکه از دل طبیعت به دست بیاید، باید در مزرعه و یا گلخانه به محصول تولیدی آسیبی وارد نکند.
یکی از مهمترین مزیت های استفاده از کود ارگانیک در بخش کشاورزی، مربوط به فعالیت میکروارگانیسم های داخل خاک می باشد. در اثر حضور کودهای ارگانیک و میکروارگانیسم های موجود در داخل خاک شاهد حفظ و پایداری آب و خاک خواهید بود. کودهای شیمیایی برخلاف کودهای ارگانیک به مرور زمان مواد معدنی خاک را کاهش می دهند، زیرا مانع برگشت مواد معدنی به داخل خاک می شوند.
از این رو، محصولات با مواد معدنی کم تولید خواهند شد. کودهای آلی اصولا اکثر نیازهای یک گیاه را برطرف می نمایند و باعث متعادل شدن مواد مغذی و تغییر خصوصیات شیمیایی و فیزیکی خاک می گردند. استفاده بی رویه از کودهای ازت دار و فسفردار منجر به کاهش و از بین رفتن کیفیت خاک و آب می شوند. در حالی که کود ارگانیک به برگشت ترکیبات طبیعی به چرخه تولید کمک می نماید.
کود ارگانیک از بهترین کودها در بخش کشاورزی
مزایا و اهمیت استفاده از کود ارگانیک
–رشد میکروب ها: کودهای آلی و ارگانیک به خاطر داشتن مواد آلی در رشد میکروب ها تاثیر بسزایی دارند. از آنجایی که این کودها حاوی کربن هستند به میکروب ها کمک می کنند تا طی یک فرایند بیولوژیکی مواد مغذی موجود در خاک در دسترس گیاهان قرار گیرد.
–جلوگیری از آسیب گیاه: در طول دوره رشد گیاه در صورت استفاده از کود شیمیایی ممکن است برگ و ریشه های گیاه آسیب ببینند اما کود ارگانیک نه تنها آسیبی به گیاه وارد نمی کند، بلکه به رشد و بهبود ریشه کمک می نماید.
–بهبود ساختار خاک: مواد آلی که در کودهای ارگانیک وجود دارد به بهبود و تقویت خاک کمک می کند و باعث افزایش توانایی خاک در حفظ و نگهداری آب و مواد مغذی می شود.
اگر علاقمند به مطالعه فواید کود آلی هستید، می توانید اینجا کلیک کنید.
نحوه مصرف کود چالکود به چه صورت است و از چه زمانی باید برای چالکود کردن اقدام کرد ؟
بهترین زمان مصرف کودهای مخصوص چالکود از اواخر آذرماه تا اواخر بهمن ماه میباشد بعد از حفر چاله هایی به عمق ۵۰ سانت ابتدا کف چاله را با کود دامی پر میکنیم و سپس از کود چالکود که معمولا از عناصر سولفاته می باشد استفاده میشود و در انتها بقیه چاله را با کود دامی پر میکنیم و چاله ها باید در محل سایه انداز یا آبچکان درخت حفر شوند .
بهترین نوع کود پتاس بالا برای مزارع نسبتاً شور گندم کدام کود است ؟
برای محصولات زراعی مصرف سولفات پتاسیم یا کلرور پتاسیم از نظر نوع کود تفاوت چندانی ندارد با این وجود در صورت امکان مصرف کود سولفات پتاسیم در خاک های شور (شوری بیش از ۶ دسی زیمنس بر متر) ارجحیت دارد در شرایط شوری اختصاص پتاسیم بیشتر سبب افزایش تمایل به شوری می شود .