پرش به محتوا

کود رشد، ترکیبات و خواص آن

     کود رشد چیست؟

    کود رشد

    کود رشد یا growth fertilizer  یکی از انواع کود هاست که به تقویت رشد ریشه و برگ ها کمک می کند.

    بیشتر خاک هایی که به طور طبیعی مورد استفاده قرار می گیرند حاوی مواد مغذی هستند اما با گذشت زمان خاک ها مواد مغذی خود را از دست می دهند و لازم است خاک تقویت شود.

    کود رشد یا growth fertilizer  یکی از انواع کود هاست که به تقویت رشد ریشه و برگ ها کمک می کند. کود ها در اشکال مختلفی وجود دارند و هر یک از آن ها جنبه خاصی از خاک را تقویت می کنند و شما می توانید بر اساس آزمایش خاص ماده ای که در خاک کم است به آن اضافه کنید.

    کود رشد حاوی چه ترکیباتی است؟

    سه ماده مغذی اصلی که برای رشد و نمو گیاه لازم است شامل نیتروژن، فسفر و پتاسیم هستند که از این میان ازت به تولید کلروفیل، رشد شاخ و برگ کمک می کند. فسفر نیز نقش مهمی در رشد ریشه ها دارد. یک گیاه برای سالم ماندن و حفظ رشد به مواد مغذی دیگری نیز نیاز دارد بنابراین در کود رشد علاوه بر ازت، فسفر و پتاسیم ترکیباتی مانند کلسیم وجود دارد.

    کلسیم به رشد ساقه و ریشه کمک فراوانی می کند و استحکام بافت های رویشی را افزایش می دهد. منیزیم موجود در کود رشد می تواند به بهبود رنگ سبز برگ ها و افزایش فتوسنتز کمک کند. در نتیجه انجام فتوسنتز ترکیبات لازم برای رشد و نمو گیاه تولید می شود.

    همچنین منیزیم می تواند جذب مواد مغذی را کنترل کند. گوگرد نیز از دسته عناصری است که رشد را تقویت می کند. از سایر عناصر غذایی موثر در رشد که به طور معمول در کود های رشد وجود دارد می توان به روی، مولیبدن، آهن، مس، بر، کلر و منگنز اشاره کرد.

    4 دیدگاه دربارهٔ «کود رشد، ترکیبات و خواص آن»

      1. بهترین کار برای اصلاح شوری خاک اضافه کردن گوگرد معدنی به همراه باکتری تیوباسیلوس در مرحله چالکود به همراه کود دامی باشد اسید سولفوریک تولید شده توسط باکتری می تواند باعث پایین آوردن ph خاک شود همچنین با پا بیل کردن یا شخم عمیق مزرعه یا باغ که باعث تهویه خاک می شود می تواند شوری خاک را در سال بعد کنترل نماید .

      1. نیترات پتاسیم دارای ۳۸ درصد پتاسیم و ۱۴ درصد ازت می باشد و حلالیت آن در آب در دمای معمولی نزدیک به ۳۵ درصد است . نیترات پتاسیم از اثر اسید نیتریک بر کلرور پتاسیم حاصل شده و در صورت دارا بودن نیترات آمونیوم و نیترات سدیم جداسازی آن از طریق واکنش های شیمیایی امکان پذیر است . مزیت عمده این کود در مقایسه با کلرور پتاسیم همراه نداشتن یون کلر و بالا بودن غلظت ماده غذایی آن است.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *