پرش به محتوا

تکثیر ۳۰ گونه گیاه دارویی در مزارع مادری

    تکثیر 30 گونه گیاه دارویی در مزارع مادری

    مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در سال جاری ۳۰ گونه گیاه دارویی به‌صورت اصلاح‌شده در اختیار مزارع مادری برای تولید قرار خواهد گرفت تا پس از تکثیر این بذور در اختیار کشاورزان و بهره‌برداران قرار گیرد.

    حسین زینلی مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار ایانا با اشاره به آغاز پرداخت تسهیلات برای کشت بهاره گیاهان دارویی، گفت: این تسهیلات با کارمزد ۴ درصد و بازپرداخت ۶ ساله با تنفس ۲ پرداخت می شود.

    به گفته وی؛ متقاضیان باید درخواست خود را برای دریافت تسهیلات کشت بهاره گیاهان دارویی در سامانه «سیتا» ثبت کنند.

    مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه از سال آینده یارانه نهاده‌های تکثیری گیاهان دارویی تنها به نهاده‌های استاندارد و دارای گواهی محدود پرداخت می‌شود، تصریح کرد: بنا داریم تا در سال جاری مراکز تولیدی نهاده‌های تکثیری گیاهان دارویی که دارای بذر گواهی محدود هستند را مورد حمایت قرار دهیم.

    وی ادامه داد: در صورت استفاده از نهاده‌های استاندارد و دارای گواهی محدود، گیاهان دارویی تولیدی دارای کمترین علف هرز خواهند بود.

    زینلی بابیان اینکه میزان استفاده از بذور در هر هکتار با نهاده‌های استاندارد کاهش چشمگیری خواهد داشت، گفت: به‌طور مثال استفاده از بذر استاندارد در گیاه زیره سبز ۳ تا ۴ کیلوگرم در هر هکتار خواهد بود و این در حالی است که میزان استفاده از بذر این محصول در حال حاضر ۱۵ تا ۲۰ کیلو در هر هکتار است.

    زینلی ضمن اشاره به هدر رفت این بذور در مرحله کاشت، افزود: علاوه بر هدر رفت بذور شاهد تراکم در برخی از مناطق کاشت و پراکندگی در برخی مناطق دیگر هستیم.

    به گفته وی، در سال جاری ۳۰ گونه گیاه دارویی به‌صورت اصلاح‌شده در اختیار مزارع مادری برای تولید قرار خواهد گرفت تا پس از تکثیر، این بذور در اختیار کشاورزان و بهره‌برداران قرار دهند.

    وی ادامه داد: انتظار داریم تا در مرحله اول این ساماندهی ۲۰ تا ۳۰ درصد عملکرد اولیه در تولید گیاهان دارویی افزایش یابد.

    مجری طرح گیاهان دارویی در پایان ضمن اشاره به سایر ویژگی‌های استفاده از بذور با نهاده‌های استاندارد و دارای گواهی محدود، گفت: استفاده از این بذور عملکرد و بهره‌وری بیشتر، کشت مکانیزه، افزایش مواد مؤثره را در پی خواهد داشت که منجر به بالا رفتن کیفیت و درنهایت افزایش صادرات خواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *