تأثیر کود کلات منگنز بر رشد، توسعه و فتوسنتز گیاهان

تأثیر کود کلات منگنز بر رشد، توسعه و فتوسنتز گیاهان

(مناسب جهت افزایش متابولیسم ازت در گیاه)

مشخصات کلی : تاثیر کود کلات منگنز بر رشد و توسعه و فتوسنتز گیاهان از طریق مکانیسم ذیل بهینه می گردد . دخالت موثر در تنفس و فتوسنتز گیاه ، فعال سازی آنزیم های گیاهی ، دخالت در تشکیل کلروپلاست و ایجاد سرسبزی گیاه ، مشارکت در متابولیسم ازت و افزایش عملکرد و بهره وری تولید.

منگنز یکی از عناصر ضروری کم ­مصرف به حساب می­ آید که از نظر وظایف بیوشیمیایی در گیاهان مشابه منیزیم رفتار می کند. کود منگنز میکرولایز در انتقال الکترون در گیاه نقش دارد و همچنین در فرایند تولید کلروفیل وارد می شود. در خاکهای آلی و خاکهای قلیایی کمبود این عنصر دیده می­شود. گیاهانی مانند گندم، سویا، سیب زمینی، چغندر قند، اسفناج، لوبیا و کاهو و همچنین در بین گیاهان باغی، مرکبات و هلو بیشترین حساسیت را نسبت به کمبود منگنز دارند. علائم کمبود این عنصر در اکثر مواقع، ابتدا در برگهای جوان گیاه دیده می­شود. کمبود منگنز با ظهور نقاط قهوه ای رنگ روی حاشیه برگهای بالایی دیده می­شود. در مرکبات کمبود این عنصر به صورت ظهور رنگ سبز روشن در حاشیه برگ­های جوان ظهور می­کند و نواحی اطراف رگبرگها به رنگ سبز تیره باقی می­مانند. این نواحی سبز کم رنگ با شدیدتر شدن کمبود منگنز توسعه پیدا کرده و کل سطح برگ را در بر میگیرد و رنگ آنها روشن تر شده و لکه های سفید رنگ روی آنها پیدا می شود. 

کود کلات منگنز میکرولایز که دارای ۱۶ درصد منگنز است به شکل پودری بوده، به دلیل خاصیت کلاته و حلالیت بسیار بالا در آب، براحتی قابل استفاده از طریق محلول پاشی و آبیاری در زراعت و باغات است. شایان ذکر است که کمبود منگنز بیشتر در خاکهای قلیایی دیده می شود، اما در خاکهای اسیدی ممکن است اثرات سمیت آن دیده شود.  

مقدار مصرف :

محلولپاشی: ۵۰۰ گرم در هزار

همراه با آب آبیاری:

زراعت:  ۱- ۰/۵ کیلو گرم در ۱ هکتار

باغات : ۱ کیلوگرم در ۱ هکتار 

در صورت نیاز تکرار مصرف بلامانع می باشد.

تجزیه ضمانت شده
منگنز کلاته ۱۷ درصد Mn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *