کلات کلسیم بور چه اثری بر خاک دارد؟

کلات کلسیم بور

کود کلات کلسیم بور میکرولایز با استفاده از بالاترین تکنولوژی و به بکارگیری یون های آزاد Ca و B نقش اساسی در ساختار دیواره سلولی و حفظ پایداری سلولهای گیاهی دارد و در جلوگیری از لهیدگی و چروکیدگی و چوب پنبه ای شدن بافت گیاه و جلوگیری از سقط میوه ها و ریزش آنها نقش مهمی را ایفا می کند.

مزایای کود کلات کلسیم بور

کلسیم ماده اولیه تشکیل دهنده دیوار سلولی و غشاء است که با ایجاد پکتین در دیواره سلول ها مانند سیمان عمل کرده و موجب استحکام بافت گیاه و میوه می شود. کلات کلسیم بور ازجمله کلات ها هستند که اثر چشمگیری بر عملکرد خاک دارند. کلسیم موجب افزایش کیفیت و بازارپسندی، سفت شدن میوه، رنگ پذیری میوه، پیش گیری و درمان عوارض فیزیولوژیک میوه (لکه تلخی، تاول انباری، آردی شدن میوه، آبگزیدگی میوه سیب و…) می شود. بور در ساختمان هیچ آنزیمی وجود ندارد ولی آنزیم اسیداز و سوکوراز را تحت اثر قرار می دهد، درگلدهی و میوه دهی و متابولیسم ازت و انتقال هورمون ها نقش دارد- بر روابط آبی سلول نقش دارد و موجب مقاومت ریشه به اثر نامطلوب Ph می شود.

 همراه بودن بور و کلسیم در مجاورت یکدیگر موجب می شود که نقل و انتقال و جذب کلسیم به واسطه وجود بور که خود تسربع کننده انتقال قند از اندام سبز گیاه به برگ و میوه می باشد تسریع گردد. چرا که عنصر بر محرک سینرژیستی (synergist ) جذب و انتقال کلسیم در اندام گیاهی محسوب می شود.

اثرات کمبود کلات کلسیم بور در خاک

کمبود بور در گیاه غالبا به صورت بدشکلی و سختی و سفتی میوه دیده می شود و شکاف هایی در سطح میوه ایجاد می کند موجب توقف رشد و تکامل غیر عادی گیاه می شود رشد ریشه نیز متوقف شده و ریشه فرعی ایجاد نمی شود. اولین علامت قابل مشاهده کمبود بور، توقف رشد جوانه های انتهایی و رنگ پریدگی برگ های جوان است در مراحل بعدی برگ ها ضخیم و لوله میشوند و جوانه های مریستمی و پارانشیمی بافت ها تجزیه و موجب مرگ سلول ها میوشوند. کود کلات کلسیم بور میکرولایز در کمترین زمان ممکن موجب رفع تمام نواقص ذکر شده می شود. کمبود بور باعث ایجاد ضایعاتی در گیاه می شود و ضایعاتی که در گیاه به وجود آمده است باعث می شود بافت های قهوه ای و یا چوب پنبه ای در داخل غده های هر گیاه تشکیل شود، این بافت ها باعث می شوند که گیاه فرسوده شود. در گیاه چغندر اگر کمبود بور وجود داشته باشد، دمبرگ های آن بدشکل و شکننده می شوند، گلبرگ میانی هم شکاف عمیقی می خورد، بد از آن جوانه انتهای چغندر از بین می رود و لکه سیاهی روی تاج ریشه به وجود می آید و بعد از آن به داخل ریشه رخنه می کند و بافت گیاه را به آرمی نابود می کند. این تجزیه شدن و از بین رفتن بافت در گیاهان دیگری که ریشه دار هستند هم اتفاق می افتد.

 بور یکی از عنصرهای بسیار ضروری برای گیاه می باشد، از کودهای حاوی عنصر بور می توان در مقدار کم برای تغذیه گیاهان استفاده نمود ولی همان مقدار کم برای گیاه بسیار ضروری می باشد. بور یکی از عنصرهایی است که در گیاه فعالیت زیادی ندارد و کم تحرک می باشد، استفاده کردن کودهای حاوی عنصر بور برای گیاه اگر به صورت محلول در آب باشد تاثیر بیشتری از ترکیب با خاک دارد به همین دلیل شرکت میکرولایز کود کلسیم بور را به صورت مایع فرموله نمود تا کشاورزان بیشترین بهره مندی را هنگام استفاده از این کود ببرند. باید دقت داشته باشید که نوع کشت شما چگونه و میزان استفاده شما در چه اندازه می باشد.

بور موجود در کلات کلسیم بور که از عناصر اساسی برای رشد گیاهان محسوب می شود، یک عنصر نیمه فلز است و در گروه ۱۳ ام جدول تناوبی جا خوش کرده است. این عنصر تقریبا در تمامی محصولات زراعی استفاده می شود و به عنوان یک ماده مغذی برای گیاهان شناخته شده است. گیاهان را از نظر مقداری که به کود بور نیاز دارند می توان به دسته تقسیم نمود،گروه اول را که کم نیاز می نامند گیاهانی هستند که نیاز زیادی به این کود ندارند، گروه دوم که میان نیاز نامیده می شود تا حد متوسط باید از طریق محلول پاشی کود تامین شود و گروه سوم گروه پر نیاز است که این گیاهان برای رشد نیاز زیادی به این عنصر دارند. گیاهان کم نیاز شامل، حبوبات، پیاز، غلات، سیب زمینی، خیار، چمن و انواع میوه هایی که دانه های ریز دارند، می شود. گیاهانی که میان نیاز هستند هم شامل، کاهو، کلم، شبدر، هویج، توتون، پنبه، سبزیجات و انواع میوه هایی که هسته دارند می شود.  چغندر قند، یونجه، ترب، کرفس هم در گروه گیاهانی هستند که به کود کلات کلسیم بور زیادی نیاز دارند. البته دقت داشته باشید حتی گیاهانی که در گروه کم نیازها قرار دارند باید مورد محلول پاشی بور قرار بگیرند تا دچار کمبود این عنصر نشوند

 

اثرات کود کلات کلسیم بور میکرولایز بر خاک

  • رفع سریع کمبود کلسیم در گیاهان به دلیل فقدان یا عدم جذب آن به سبب عدم تعادل عناصر غذایی داخل خاک می شود. 
  • پایداری ساختمان خاک می شود.
  • تسهیل انتقال قند در گیاه و تحریک رشد گیاه و بهبود میوه دهی به سبب حضور عنصر بور می شود.
  • درمان و کنترل کمبود کلسیم و بور در گیاهان از جمله لکه تلخ سیب، پوسیدگی گلگاه گوجه فرنگی و خیار، زردی کاهو، نوک سوختگی توت فرنگی می باشد.
  • جلوگیری از ریزش گل در محصولات مختلف می شود
  • افزایش نفوذ و جذب دیگر عناصر غذایی می شود
  • تقویت رشد گیاه می شود
  • افزایش مقاومت میوه‌ها در برابر صدمات فیزیکی در هنگام برداشت می شود
  • افزایش مقاومت گیاهان در برابر تنش‌های شوری و خشکی و سرمازدگی می شود.

 

    سایر ویژگی‌های کود کلات کلسیم بور میکرولایز

  • بهترین تامین کننده‌ی کلسیم
  • امکان جذب کلسیم در شرایط نامساعد
  • بهترین گزینه برای محلول پاشی
  • کاهش تولید گاز اتیلن و افزایش خاصیت انبارداری
  • تولید پروتئین کالمودلین و به حرکت در آوردن تعدادی از هورمون‌های موثر
  • اصلاح ساختار خاک و جایگزینی کلسیم به جای سدیم در خاک
  • افزایش ظرفیت نگهداری آب و کاهش مصرف آب
  • افزایش ارزش غذائی محصولات
  • افزایش ماندگاری و طول زمان انبارداری محصولات
  •  

محلول پاشی: ۲-۱ لیتر در هزار ( در گیاهان حساس با دز ۱- ۰/۵ در هزار توصیه می گردد .)

در صورت نیاز تکرار مصرف بلامانع می باشد.

تجزیه ضمانت شده
کلسیم کلاته ۱۳ درصد Ca
بر محلول ۱/۵ درصد B

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *